Besøg din tandlæge og forebyg tandsygdomme

06 april 2020 Astrid Pedersen
Besøg din tandlæge og forebyg tandsygdomme

Lider du af tandlæge skræk, og har du af samme grund ikke besøgt din tandlæge i umindelige tider? Så bør du faktisk se at få booket en aftale. Du kan nemlig risikere at skulle igennem smertefulde og langtrukne behandlinger hvis du ikke passer dine kontrol besøg. Og dette skræk scenarie ønsker du da slet ikke at skulle gennemleve.

Hvordan foregår et kontrol besøg hos tandlægen?

Når du sætter dig i tandlæge stolen med henblik på at få tjekket tænder og tandkød, går tandlægen meget systematisk til værks. Et tand tjek er ikke forbundet med smerter eller ubehag, og du kan til en hver tid bede om en pause. Tandlægen vil undersøge om der er tilløb til syreskade på tændernes emalje, hvilket kan forårsage karies (huller i tænderne).

Samtidig undersøger tandlægen for tandsten og belægninger (plak), som giver grobund for de bakterier, hvis afføring foranlediger disse syreskader. Dit tandkød vil blive efterset – er det rødt, hævet, ømt og eventuelt tilbagetrukket, er det tegn på tandkøds betændelse eller måske forstadier til parodontose.

Sluttelig vil tandlægen måle dybden på dine tandkøds lommer for at konstatere, om tandkødet rundt om tænderne er sundt og stærkt, eller om der gemmer sig madrester og andre lækkerier i lommerne.

De fleste tandlæger vil samtidig tage et eller flere røntgen billeder, som kan afsløre ansatser til dårligdomme skjul i mellemrummene mellem tænderne eller under tandkødets rand. Skulle der findes tilløb til betændelse eller karies, kan tandlægen sætte hurtigt ind med en forebyggende behandling.

På den måde kan du slippe for smertefulde og dyre rodbehandlinger eller parodontose behandlinger, som vil være nødvendige hvis tilstanden får lov at udvikle sig. Og så har du faktisk sparet både penge og besvær ved blot at besøge din tandlæge til et kort og smertefrit rutine tjek.

Du kan booke tid til besøg hos din lokale tandlæge på stjerneklinik.dk

Flere nyheder