Hvem har brug for par terapi?

Måske tænker du, at parterapi er noget hysterisk pjat, som kun amerikanerne i tv-serierne gider betale i dyre domme for. Men faktisk er parterapi andet og mere end blot et modefænomen.

Mange ægtepar og kærestepar bruger parterapi som en måde, hvorpå de kan opnå større nærhed og tryghed i perioder, som kan være meget stressende – for eksempel mens børnene er små, der er fuld drøn på karrieren, og man risikerer at glide fra hinanden. Her kan parterapi hjælpe med at give forholdet jordforbindelse igen, så parterne kan se hinanden i øjnene og genfinde den person, de forelskede sig i og valgte at leve sammen med.

En parterapeut kan hjælp par i alle aldre med at håndtere svære konflikter, som måske ellers ville resultere i opsplitning eller skilsmisse. Ofte hænger begge parter fast i de samme destruktive mønstre – og her kan det være nødvendigt med professionel hjælp til at komme på rette spor. Hvis begge parter i et forhold virkelig ønsker, at forholdet skal bestå, kan parterapi være en stor hjælp til at opnå dette mål.

Hvad kan min partner og jeg opnå med parterapi?

Hvis du og din partner oplever konflikter i det daglige, som af den ene – eller af begge – parter opleves som krænkede, sårende eller ydmygende, er det en rigtig god idé at opsøge en parterapeut. Ofte ligger der store misforståelser bag de ubearbejdede konflikter, og så snart disse kommer frem i lyset, vil det være nemmere at løse konflikterne.

Samtidig kan du og din partner gennem terapien opnå at genfinde den nærhed og kontakt, I måske har mistet undervejs. Og I vil under alle omstændigheder få mulighed for at opnå større indsigt i partnerens følelser samt forståelse for disse. Dette kan styrke såvel jeres gensidige og interne accept af – og respekt for – hinandens personer, og give jer øget nærhed og tryghed i forholdet.

Du kan læse mere om parterapi i Aalborg på kroppsykoterapeut.dk