Hvordan bryder man med et alkoholmisbrug?

07 september 2020 Cecilie Mortensen

Det er langt fra alle, som er lige gode til at søge hjælp, når de har brug for det. Det gælder især også dem, som har et misbrug. Det betyder selvfølgelig også, at der kan gå lang tid, hvor man ikke får den hjælp, man reelt set har brug for. Men – når man endelig er klar til at tage skridtet og bryde med den afhængighed man har, så er der god hjælp at hente. 

Overkom et alkoholmisbrug på et behandlingscenter

Et af de steder man kan kontakte, når man ikke længere vil lade alkoholen styre hverdagen, er et behandlings- eller misbrugscenter. Det kan være utrolig svært at bryde med alkoholisme selv eller alene med hjælp fra et familiemedlem. Kroppen kan nemlig være blevet så afhængig af alkoholen, at den reagerer kraftigt, hvis man stopper med at drikke. Derfor kan det også være betryggende, at man er i hænderne på professionelle fagpersoner, der ved, hvordan det skal håndteres.

Når man har et alkoholmisbrug, så er det ofte sådan, at alkoholen bliver brugt som en måde at håndtere noget, der er svært. Det kan være alt fra tunge tanker, sociale udfordringer, at man er ensom eller andet, som man gerne vil skrue ned for med alkoholen. Det er derfor mindst lige så vigtigt, at et behandlingsforløb også involverer terapi eller anden form for professionel hjælp, hvor der også tages hånd og psyken. 

Hvor får man hjælp til et alkoholmisbrug? 

Der findes flere gode muligheder for hjælp til et alkoholmisbrug. Et af de steder er Stien behandlingscenter, hvor der er samlet et hold af forskellige professionelle, så man kommer i de bedste hænder, når man skal finde tilbage til et liv og en hverdag, hvor alkohol ikke får lov at styre og fylde.

Du kan også læse mere her om Stien behandlingscenter alkoholbehandling.

Flere nyheder